Wie zijn wij ?

________ooOOoo_______

 

  

 

 

   Hallo dit is mijn tweede baasje, hij noemt Herman Ferrari alias THE PIRATE!, geboren op 13 mei 1953 en opgegroeid in Antwerpen. Hij zwierf als kleine jongen steeds in de haven aan de dokken en  kaden rond, dromend van schepen, varen, verre landen en oceanen.

Zijn dromen werden werkelijkheid toen hij met  hulp van directeur L'Homme van het Technicum Londenstraat op de lange vaart terecht kwam,  als werktuigkundige.

Hieraan kwam een einde door  modernisering van de vloot en de onvermijdelijke herstructureringen bij  de "Compagnie"

Toen werd hij opgeroepen door het leger, hier had hij geen keuze, hij moest bij de Zeemacht. Na een korte opleiding werd hij dan ook  als varend werktuigkundige aangesteld op de "Zinnia" het vlaggenschip van de Zeemacht. Zeer dikwijls werd hij gedetacheerd naar schepen waar nood was aan machinekamerpersoneel, onder andere de hoogzee mijnenjagers "Breydel", "Trufaut", de MSC "Kortrijk" en wacht lopen op het hydrografisch onderzoekschip  "Mechelen" .

Hij had  ondertussen zijn toekomstige echtgenote leren kennen. Een relatie met lange afwezigheden zagen zij niet zitten, na twee jaar  zeemacht stapte hij er uit en zette  een punt achter de zeevaart. De liefde voor het varen en  de zee bleef.

Maar ....... grote pech zijn vrouw had een panische angst voor de zee, zo werd varen een droom. Enkele jaren geleden is zij echter overleden.

Na een tijdje alleen door het leven te zijn gegaan veranderde alles. Hij kwam  de liefde van zijn leven tegen, Mieke en geloof het of niet, ook zij koesterde dezelfde dromen als hij. Zo worden dromen waarschijnlijk  ooit werkelijkheid.

 

 

  Hallo dit is mijn vrouwtje, Mieke Henkens, alias Mazzel geboren op 21 november 1954 en opgegroeid tussen het bronsgroen eikenhout in de schaduw van Alden Biesen te Rijkhoven.

 Daar was geen haven of zee, alleen de Demer, maar ook aan de oever van dat riviertje droomde zij als klein  meisje van verre landen, zeeŽn en oceanen.

Zij  trouwde en kreeg 3 zonen (  Dennis 1981,  David 1982 en Domien 1983 ).  Haar echtgenoot had  grote afschuw van water, zo werden haar dromen opgeborgen.

 Niet altijd loopt het leven zoals zij verwachtte, haar huwelijk  liep schipbreuk. Zij stond alleen voor de opvoeding van haar zonen  en haar dromen bleven dromen tot ........

Zij  de liefde van haar leven ontmoete, THE PIRATE!

 Nu werken ze beiden stap voor stap om hun droom werkelijkheid te laten worden.

 

 

   Hallo, ik ben " De Mazzel "  mijn baasjes noemen mij ook wel eens"  de Kleinte Stein " ik ben een kruising tussen een Schnautzer en een Fox terriŽr. Ik hou van de vrijheid, zalig alleen door de velden trekken  en ........ jagen op klein wild. In de velden, daar ben ik de koning te rijk  . Ik ben baas over " alle dieren groot en klein " daardoor ben ik van geen kleintje vervaard .

Maar..... op een  zomer veranderde er wat, mijn baasjes namen mij mee naar een vreemde plek  , geen velden geen andere dieren om op te jagen .

Ik moest over zo'n raar ding lopen met allemaal water onder . Een boot noemen zij het.

Bevend ben ik er op mijn buik over gekropen .

En toen ging er een nieuwe wereld open, opspattend water om achter te vangen de wind door mijn pels en vogels om tegen te blaffen en vreemde beesten in het water.

Er is nu een nieuwe heerser over de zeeŽn . Alle vissen grote en kleine en  al de vogels in de lucht zijn nu mijn onderdanen !!

 

      Hallo, dit is Aramis een Rottweiler al een beetje op jaren en ťťn van mijn onderdanen.  Den Blitser , zo wordt hij  ook al eens door mijn baasjes genoemd. Hij heeft een beetje een moeilijk karakter en is snel over zijn toeren daarom kan hij niet mee naar de boot, hij blijft liever lekker thuis in zijn luie zetel of in de tuin.

Op 16 april 2008 is Aramis van ons heen gegaan, hij was ruim 11 jaar een goede en trouwe vriend, de laatste 3 weken waren zeer moeilijk voor hem, nu kan hij rusten bij zijn oude vriend " De Clou " dag jongen rust zacht.

 

      Hallo, dit is Moetsie . Hij is een oude Labrador  vent , de "Clou", zoals hij door onze baasjes genoemd wordt en mijn allergrootste vriend . Hij kan niet meer zo goed lopen en heeft niet meer graag veranderingen . Hij kan niet meer mee op avontuur, zolang hij er nog is, blijven we dicht bij huis.

Op 21 december 2005 is onze lieve Moetsie zachtjes heen gegaan, "de Clou"  is gegaan zoals hij geleefd heeft, vriendelijk rustig en zachtjes, tot de laatste seconde toe kwispelde zijn staart, als je tegen hem praatte. Lieve Moetsie, je zal altijd met ons meereizen in ons hart, we hebben veel mooie en de beste herinneringen aan jou.